Obsah stránky

Evidence bezodtokových jímek v obci

čtvrtek, 25. červenec 2024 | Odpadové hospodářství

Z podnětu Městského úřadu Brandýs nad Labem, odbor životního prostředí, zveřejňujeme následující informace, která se dotýká všech, kteří nejsou svojí nemovitostí napojeni na systém splaškové kanalizace v obci.

Z platné legislativy vyplývá některým vlastníkům nemovitosti povinnost likvidace odpadních vod :

Kdo akumuluje odpadní vody v bezodtokové jímce, je povinen zajišťovat jejich zneškodňování odvozem na čistírnu odpadních vod a na výzvu vodoprávního úřadu nebo České inspekce životního prostředí předložit doklady o odvozu odpadních vod za období posledních dvou kalendářních let. Odvoz může provádět pouze provozovatel čistírny odpadních vod nebo osoba oprávněná podle živnostenského zákona. Ten, kdo provede odvoz, je povinen tomu, kdo akumuluje odpadní vody v bezodtokové jímce, vydat doklad, ze kterého bude patrno jméno toho, kdo akumuluje odpadní vody v bezodtokové jímce, lokalizace jímky, množství odvezených odpadních vod, datum odvozu, název osoby, která odpadní vodu odvezla, a název čistírny odpadních vod, na které budou odpadní vody zneškodněny. (viz. zákon č. 254/2001 Sb. v platném znění).

Vodoprávní úřad Brandýs nad Labem a Vodoprávní úřad Krajského úřadu Středočeského kraje připravují seznam bezodtokových jímek na svém území. Proto byla i naše obec požádáme o zpracování seznamu bezodtokových jímek na svém území.

Obec není správcem údajů o bezodtokových jímkách. Proto pouze zveřejňujeme tuto všeobecnou informaci v obci obvyklým způsobem.

Lze očekávat, že v budoucnu budou probíhat kontroly dodržování výše uvedených povinností.

V případě dotazů volejte nebo piště e-mail.

Milan Černý, starosta obce

 

 

 

 

 

 

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Mapa webu   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.