Obsah stránky

Představení projektu svazkové ZŠ v Úvalech

úterý, 27. září 2016 | Ostatní

Představujeme návrh nové základní školy v Úvalech

Již několik let se Praha-východ potýká s nedostatkem volných míst v základních školách. Město Úvaly v minulosti několikrát navyšovalo kapacitu stávající základní školy na Náměstí Arnošta z Pardubic, ale toto navyšování kapacity narazilo již na své limity. Víme přitom, že největší nápor dětí na základní školu v Úvalech teprve přijde.

Proto jsme na jaře v roce 2015 spolu s obcemi Úvaly, Květnice, Dobročovice, Zlatá, Sibřina a Přišimasy rozjeli společný projekt výstavby nové svazkové školy, která by měla tento problém řešit pro celý region.

Po jednání dne 26.9.2016 na Ministerstvu školství s paní náměstkyní Zuzanou Matuškovou a vedoucí odboru investic paní ing. Yvetou Kurfürstovou můžeme s radostí oznámit, že tento projekt získal podporu od vedení MŠMT a byl zařazen do seznamu prioritních investičních programů pro rozvoj sítě základních škol v pražské aglomeraci.

Rádi bychom Vám proto nyní na tomto místě představili návrh nové Svazkové školy na Slovanech, která by měla být určena pro cca 600 dětí. Součástí této školy budou i dvě kryté sportovní haly. Náklady na výstavbu jsou odhadovány cca do 300 milionů Kč a pokud vše půjde bez zádrhelů, mohla by být na podzim roku 2018 stavba zahájena.

Jelikož chceme, aby nová škola do Úval zapadla, aby se Vám líbila a byla pro naše město přínosem, prosíme Vás o Vaše názory, podněty a připomínky. Psát je můžete sem do diskuse, do diskuse na webu města na stránkách projektu a nebo mailem na starosta@mestouvaly.cz

Rádi bychom Vás rovněž pozvali na veřejnou diskusi k projektu na den 17.10.2016 od 18.00 do společenského sálu DPS. Budeme rádi, pokud přijdete. Aby nedošlo k mýlce - nejedná se o jednání v rámci stavebního řízení! Naopak, jednání svoláváme předem, abyste mohli ještě před jednáním říci své náměty, připomínky, poznatky.

Více informací o projektu najdete na webových stránkách města nahttp://www.mestouvaly.cz/…/maje…/planovane-investice-mesta/…

Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Mapa webu   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.