Obsah stránky

Vítězný návrh - Vyzvaná architektonická soutěž - Společenské prostory obce Dobročovice

úterý, 31. říjen 2017 | Ostatní

Současné zastupitelstvo obce Dobročovice začalo již v roce 2015 sbírat u občanů jejich návrhy na zkvalitnění a zkrášlení naší obce.

Z dotazníkového šetření a dále z osobních setkání vzešlo mnoho zajímavých podnětů, které jsme mohli zapracovat do zadání Vyzvané architektonické soutěže v červnu 2017. Dále ušla velký kus cesty i Alžběta Brůhová, která si zvolila pro svou diplomovou práci v roce 2015 naši obec Dobročovice, hovořila s občany a uskutečnila i workshopy. 

Ve spolupráci s Alžbětou Brůhovou a členy odborné poroty proběhlo poté vyhlášení Vyzvané architektonické soutěže a následně v září 2017 i doporučení vítězného návrhu.

Soutěže se zůčastnila následující architektonická studia: PROKŠ/PŘIKRYL, ORA, IUCH. Konkurence byla obrovská, všechny návrhy byly profesinální a kvalitní. Vítězem však vždy může být pouze jeden. 

Porota se jednomyslně shodla na vítězném architektonickém studiu IUCH (MgA. Jakub Chuchlík). Tento návrh můžete shlédnout v příloze a budeme rádi za jakékoliv náměty a připomínky. Návrh budeme určitě v průběhu 1.pol. roku 2018 dále upravovat.  Návrh dozná určitě změn v otázce umístění kontejnerového stání pro tříděný odpad a dále bude navržena nová budova hasičské zbrojnice. Hasičská zbrojnice (komunitní centrum) bude navržena jako hospoda, obchůdek a klubovna o kapacitě cca 30 lidí.

V měsíci lednu 2018 proběhne setkání s občany nad tímto návrhem a zároveň nad připomínkami, které do té doby dorazí.

Své náměty a připomínky můžete zasílat průběžně na email: obec@dobrocovice.cz.

Za zastupitelstvo obce Dobročovice se těším na náměty a případné osobní setkání.

Ing. Marcel Slováček, MBA
starosta
Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Mapa webu   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.