Obsah stránky

Výzva - přeplněné popelnice

pátek, 23. únor 2024 | Odpadové hospodářství

Vážení spoluobčané,

obracím se na vás všechny se složitým tématem. Podnět k tomuto tématu nám předala firma FCC, která pro nás zajišťuje svoz komunálního a separovaného odpadu.

Problém vzniká u svozu komunálního odpadu. Tedy černých nebo zelených 120 litrových nádob. Tyto nádoby bývají v naší obci přeplněné. To způsobuje svozové firmě komplikace a vyzývají nás k řešení tohoto problému. Může se to týkat i vás.

V platné vyhlášce je uvedeno, že „Nádoba umístěná na předávací místo může být naplněna pouze tak, aby byla zcela uzavřena“. To má mnoho důvodů, mimo jiné i ten, že se tím zajišťuje přiměřená váha odpadu v nádobě. Při zvedání na svozový vůz může váha způsobit poškození popelnice.

Tento jev nastává nejčastěji u nádob se 14 – denním vývozem. To můžeme hodnotit ještě z jednoho pohledu. A to, kolik produkujeme odpadu ve vztahu k zakoupené známce. Pravděpodobně někdo produkuje více odpadu, než má zakoupenou známku. Popelnice pak nestačí.

Jak z toho ven? Především je možné více a pečlivě třídit odpad. Můžete si také koupit známku s častějším vývozem, nebo si koupit ještě další známku. To je na každém z vás.

Prosím vás tedy zamyslete se nad tímto problémem. Nerad bych aby nastal problém a svozová firma odmítla přeplněné popelnice svážet.

Milan Černý, starosta obce

Přikládám pár fotek / příkladů, jak to tu bývá .. .. ..

.

2024-02
Prohlášení o přístupnosti   |   Odběr novinek   |   Mapa webu   |   Kontakty
Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.